Mitul urechelniței și ...curajul de a vorbi în public.

Când eram mică am auzit un fragment de conversație la telefon.-Aha... probleme cu urechea, zici?  Păi vezi să nu fie vreo urechelniță...insectele astea pot perfora timpanul...Știi ce-a urmat?Vreo 5 zile la rând am adormit cu degetele în urechi... de teamă să nu care cumva să las vreo urechelniță să aibă cale liberă spre timpanele mele. :)

De fapt de multe ori mintea noastră funcționează exact așa, copilărește aș putea zice.

Preia o credință falsă și o transformă într-o….teamă reală.Ideea că urechelnițele pot perfora timpanul era un mit...o credință falsă. Teama însă era ...reală. Și dacă revenim la vorbitul în public, institutul de cercetare Statistic Brain a făcut un studiu online. 74% din participanți au admis că le e teamă să vorbească în public.De ce?Gândește-te puțin la ce ai răspunde tu. De ce ne e teamă în general să facem pasul în față și să vorbim?Poate ai răspuns pentru că “ vom fi judecați”, “nu vom fi destul de buni”, “nu va fi suficient de interesant”, “dacă mă blochez”,Și dacă privești cu atenție mintea noastră funcționează după același tipar.Teama este reală. “De ce-ul” este în cele mai multe cazuri o credință falsă. Așa că sugestia mea pentru tine ca adult, ca expert, ca antreprenor, ca om pasionat de un anume domeniu este:

Nu adormi cu degetele în urechi!

Înfruntă-ți temerile! Distruge miturile! Construiește-ți experiența încrederii! Poți să o faci în orice domeniu din viața ta.Dacă vorbim de public speaking, alege să faci pasul în față și să vorbești!Alege un mediu prietenos, un mediu de creștere, antrenează-ți abilitățile și constată că ...nimic amenințător nu se întâmplă. Dimpotrivă. Tu ca și comunicator crești și ești apreciat.Ideile tale merită împărtășite! Cu drag,

Previous
Previous

De ce să ții o prezentare care are un “de ce” puternic?

Next
Next

TED talks