Invitație către tine însuți!

Imaginează-ți că în copilărie, în formarea ta timpurie se întâmplă ceva...un eveniment care te încarcă cu frică și îți blochează auto-exprimarea.Fără să vrei te strecori pe zi ce trece tot mai mult în zona conformismului. Ajungi adult, un om serios, respectat, cu un job apreciat, cu o familie corectă. Cum te simți în viața asta?...imaginar vorbind.

 
 

Lipsită de autoexprimare viața este o cochilie goală!

Așa că ieșind din acest scenariu imaginar merită să faci cîțiva pași către tine însuți.

Care e forma în care dai frâu liber exprimării de sine?

Acele momente în care îți lași spiritul să se joace, lași la vedere cine ești cu adevărat.Pășește înafara rolului tău serios de adult cu job important- chiar și câteva momente pe zi contează.Autoexprimarea construiește un spațiu al împlinirii personale. Și poate ajunge să fie  un act de generozitate deplină față de ceilalți.

Poți să o faci cu ușile închise, în spațiul privat al sufletului tău.

Dansează, cântă, joacă-te , pictează, creează, zâmbește, râzi cu poftă și din toată inima sau lasă o lacrimă să ți se rostogolească pe obraz! Lasă-ți sufletul să se exprime în mișcare, culori, cuvinte, sunete și emoții! 

Poți să o faci  curajos și asumat  în spațiul deschis al lui “împreună cu ceilalți".

În zona publică autoexprimarea deschide spații noi și invită în ele oportunități.Care este costul de a sta în defensivă, de a nu îndrăzni, de a nu încerca?Care este costul tăcerii tale?Care este costul atunci când dai putere fricii sau gândului că nu ești destul de bun?Vine un moment când costul e prea mare. Și asta îți dă brânciul necesar, impulsul, spune-i cum vrei, poate chiar "șutul în fund" spre a fi mai aproape de tine în prezența celorlalți.Autoexprimarea e pasul de la mâinile încrucișate la piept într-un gest de protecție împotriva posibilelor atacuri la brațele deschise larg către ceilalți în zâmbet ca semn al conectării fără frica de judecată.Exprimarea de sine împreună cu ceilalți devine un dialog al colaborării, un dans al mișcărilor care se sincronizează și se sprijină pe încredere.[embed]https://www.ted.com/talks/shade_zahrai_and_aric_yegudkin_the_rhythmic_beauty_of_collaboration#t-163201[/embed] Exprimarea ta de sine în spațiul public poate dărui o contribuție plină de semnificație. Poate inspira alți oameni.

Each of us is a unique strand in the intricate web of life and here to make a contribution.― Deepak Chopra

Așa că fă cum spune Arthur Ashe:

Start where you are. Use what you have. Do what you can.

Coboară în inimă.Perseverează în acțiune.Si vei ajunge să faci ceea ce ești! Cu drag,

Previous
Previous

Vrei să te conectezi cu oamenii punând emoție în comunicare?

Next
Next

Ce e într-o poveste? Ce e într-un interviu?