Ce e într-o poveste? Ce e într-un interviu?

De curând am început seria de interviuri EU SUNT. M-am alăturat proiectului Elizei Nițescu pentru că am simțit că a intervieva oameni diferiți, unici, originali e o șansă aparte de cunoaștere, de învățare, de a ne menține fit în zona de comunicare, de conectare și apropiere umană acum când conectarea caldă și adevărată este ceva ce ne dorim din adâncul ființei noastre.

Interviul nu e propriu-zis o poveste.

Poate avea pe alocuri accente de poveste. E de fapt o poveste caleidoscopică, o poveste din frânturi de imagini, din accente care puse împreună construiesc ceva uimitor, uman și fragil și în același timp extraordinar de puternic.Să descoperi o personalitate, să fii primit în zona personală a gândurilor și trăirilor cuiva e un mare privilegiu.

Un privilegiu dublu- pentru mine și pentru cei care ascultă.

 Un privilegiu care oferă conectarea pe care o au conversațiile calde cu prietenii de când lumea prin discuția cu un om pe care nu îl știai, abia acum îl descoperi.Un privilegiu care poate extrage și da mai departe un singur lucru aplicabil practic, dar pe care dacă îl pui în acțiune la puterea obiceiului ajunge să îți transforme rezultatele.Un privilegiu de a celebra diversitatea, diferențele care până la urmă ne arată mai conturat propria imagine și ne face pe toți neplictisitori. :)Cred că atunci când ajungi la miezul ființei cuiva, la zona aceea de valori, de pasiune, de “ce îi face sufletul să vibreze” asta se transmite mai departe cu puterea undelor de emoție și credință care nu au treabă cu distanța fizică sau cu ecranul de laptop.

Pasiunea

Pasiunea poate fi ceva ce avem sau nu în comun.  Chiar dacă nu e în zona de intersecție a 2 ființe, simplul fapt că asiști la manifestarea ei dinafară te schimbă, te contaminează. Te animă, te însuflețește și te inspiră.În cartea sa- the Storyteller’s secret. How TED speakers and inspirational leaders turn their passions into performance, Carmin Gallo împărtășește o scenă petrecută între el și renumitul chef, proprietar de restaurant cu 3 stele Michelin Ferran Adria. L-am întrebat pe Adria:-Care este acea calitate pe care antreprenorii o au în comun?Mi-a spus:-E imposibil să răspund la întrebarea asta…Sunt atâtea căi către success.Adria s-a întors, iar eu am presupus că ăsta e sfârșitul conversației noastre.Apoi a revenit către mine și mi-a spus:-Iau înapoi ce am zis mai devreme. Îmi retrag cuvintele. Există  un lucru pe care antreprenorii de success îl au în comun. Și acela este pasiunea.-Și cum știi când o găsești? l-am întrebat.Hmmm..A întins mâna și a luat un pahar de vin.-La ce te gândești tu când vezi asta?-La …o băutură.-Exact. Tu vezi o băutură. ….Eu văd o vie, văd un ingredient pentru preparate culinare, văd bucurie, văd familie, văd…celebrare!

Pasiunea schimbă semnificația.

Ție ce îți face inima să cânte?Ție ce îți face sufletul să vibreze?Care e pasiunea ta? Care e povestea ta? Cu drag,

Previous
Previous

Invitație către tine însuți!

Next
Next

Borcanele cu obiceiuri