Scurt, convingător și captivant

Se spune că o prezentare cu cât e mai scurtă cu atât e mai greu de construit. Cu atât durează mai mult să o pui pe hârtie.

Mark Twain spunea în modul lui caracteristic și umoristic

Nu am avut timp să îți scriu o scrisoare scurtă, așa că ți-am scris una lungă în loc.

Să presupunem că vine la tine un organizator de evenimente și îți spune-Te apreciem foarte tare. Vrem să te avem ca speaker la evenimentul X. Formatul prezentărilor noastre este foarte scurt. Poți să oferi o prezentare de 3 minute?Iar tu ești un pasionat de tema respectivă....Ups! 🤭

O prezentare de 3 minute crește miza.

Dacă ai ținut prezentări poate știi acea senzație de presiune, de îndoială, de greutate de a alege ce să spui atunci când ai un timp scurt la dispoziție. Când ai timp faptul că nu toate ideile sunt intense, directe și țintite este cumva firesc. Și se compensează prin multitudinea de idei care creează ansamblul.Când timpul se contractă și îți dorești un efect puternic al prezentării ideile pe care le cauți ar fi de dorit să fie intense, directe și țintite. Chiar ascuțite ca un briceag și strategice ca un mareșal.

Cum poți construi o prezentare scurtă, convingătoare și captivantă?

Te invit să pornești în inginerie inversă de la mesajul pe care vrei să îl transmiți. Și să cauți câteva moduri de a-ți susține mesajul exprimate scurt și viu. Caută o convergență de argumente care susține mesajul și care în același timp transportă ascultătorul prin stări emoționale diferite.Uite un exemplu de speaker care in mai puțin de 3 minute creează o călătorie pentru noi ca ascultători. Ne poartă prin stări variate de la mirare și curiozitate la surpriză și revelație. Folosește convergența, ne implică simțurile și își imprimă mesajul puternic.Totul în 2 minute și 42 de secunde.

Îți doresc prezentări intense, captivante și revelatoare!Cu drag,

Previous
Previous

Zâmbetul merge... cale lungă.

Next
Next

De ce să ții o prezentare care are un “de ce” puternic?